Canon presenterar sin bästa kamera i PowerShot G-serien – den banbrytande PowerShot G1 X Mark III

Canon lanserar sitt senaste tillskott i PowerShot G-serien – flaggskeppet PowerShot G1 X Mark III. Den ersätter modellen G1 X Mark II och kombinerar den fantastiska bildkvalitet som finns i Canons systemkameror EOS med den hantering och det kompakta formatet som gäller för PowerShot. Kameran har en ny 3x optisk precisionszoom, APS-C-sensor och Canons förstklassiga DIGIC 7-processor, som gör den perfekt för allt ifrån högkvalitativ gatufotografering till storytelling med dokumentärkänsla.

Storartad bildkvalitet och hög hastighet
Här finns samma kvalitet som i digitala systemkameror, men i ett kompakt format – idealiskt för att kunna fånga alla ögonblick på resande fot. Kameran har en exceptionell sensor, liknande den som finns i EOS 80D, och ett ISO-omfång från 100 till 25 600. Allt för att kunna ta kvalitetsbilder under många olika förhållanden. PowerShot G1 X Mark III levererar alltid fantastiska bilder. Både vid tagningar med skarpa kontraster, som inomhus där detaljer, skärpa och lågt brus är viktigt – och vid tagningar med låg kontrast, till exempel när det är dimma. DIGIC 7-processorn ger förstklassig bildkvalitet direkt från kameran. Redigeringsbehovet reduceras tack vare automatisk ljuskorrigering och diffraktionskorrigering, precis som med kameran EOS-1D X Mark II.

Den inbyggda 3x zoomen har en flexibel brännvidd på 24-72 mm (motsv. 35 mm) och en närgräns på endast 10 cm. Ett objektiv som är perfekt både för porträtt och makrofotografering. Kort skärpedjup ges via APS-C-sensorn kombinerat med objektivets ljusstyrka på f/2,8 – 5,6. Objektivet i PowerShot G1 X Mark III har noggrant designats efter kamerans sensor och reducerar oönskade artefakter som förstör bilderna, till exempel bländande ljus. Objektivet har en 9-bladig bländare som ger vacker bakgrundsslöja och cirkelformad bokeh, minimerar livliga bakgrunder och förstärker objektet.

Canons Dual Pixel CMOS AF-teknik inkluderas nu för första gången i en kompaktkamera. Det betyder att du som fotograf snabbt kan ställa in skärpan vid oförberedda händelser. Bildstabilisering i 4 steg anpassar kameran och gör bilden stadig vid actiontagningar, till exempel på nöjesfält eller bland publiken under en musikfestival. Bildstabiliseringen ger också större trygghet vid tagningar i svagt ljus. Dual Pixel CMOS AF levererar exakt och snabb skärpa på bara 0,09 sekunder. Det ger både den respons, snabbhet och trygghet som krävs för att kunna ta en spontan ögonblicksbild.

Härlig hantering, stabila tagningar
PowerShot G1 X Mark III hanteras på samma sätt som EOS-kamerorna, men har PowerShot-modellernas kompakta kamerahus. Den är smidig att använda och har samma bekanta intuitiva reglage som systemkamerorna. Och den kan dessutom anpassas efter fotografens egna önskemål. PowerShot G1 X Mark III har en central, inbyggd elektronisk sökare, som ger en högupplöst visning via en OLED‑display med 2,36 miljoner punkter. Med Touch and Drag AF får fotografen kontroll över bilden genom att intuitivt välja autofokuspunkt, vare sig det gäller en actionbild eller ett familjeporträtt.

PowerShot G1 X Mark III är kompakt och lätt. Den väger bara 399 gram och är 14,8 mm tunnare och cirka 19 % mindre än modellen G1 X Mark II – perfekt när man vill resa med lätt bagage, eller som ett tillskott i utrustningsväskan som inte tar så stor plats. Alla som gillar Canons EOS-kameror kommer att uppskatta hanteringen och kontrollfunktionerna i PowerShot G1 X Mark III. Från objektivringen till exponeringsknappen – Canon-användare känner sig direkt bekväma med att använda den här kameran.

Den mer äventyrliga fotografen uppskattar kamerans vädertåliga skyddstätningar* och det bättre skyddet mot damm och fukt. PowerShot G1 X Mark III är också Canons enda kamera med APS-C-sensor som har ett undervattenshus från Canon som tillval**. Det ger tillgång till kreativ undervattensfotografering ned till 40 meters djup.

Fler kreativa alternativ, avancerade anslutningar
PowerShot G1 X Mark III spelar in filmer i Full HD 60p och MP4-format. Den smidiga, stabila inspelningen stöttas av avancerad dynamisk bildstabilisering i 5 axlar samt av Dual Pixel CMOS AF. Den dynamiska bildstabiliseringen korrigerar och stabiliserar filminspelningen under tagningar i rörelse. Dual Pixel CMOS AF möjliggör dragning av fokus från ett objekt till ett annat och skapar filmkänsla. PowerShot G1 X Mark III har den välbekanta funktionen för tidsintervallfilmer, men för första gången finns nu även ett panoramaläge i en Canon kompaktkamera. Med en enkel knapptryckning och horisontell eller vertikal kamerarörelse kan fotografen nu ta högkvalitativa panoramabilder med stor detaljrikedom.

Kamerans Eco-läge ger längre driftstid genom att batteriet räcker upp till 25 % längre. På resande fot kan kameran också laddas bekvämt via USB-porten med en smartphoneladdare eller en Powerbank.

PowerShot G1 X Mark III har många olika anslutningsmöjligheter, till exempel Wi-Fi och dynamisk NFC, och ansluts enkelt till kompatibla smarta enheter bara genom att peka. Kameran kan till och med väckas från standbyläget fjärrstyrt via en Bluetooth®***-aktiverad smartphone, som fungerar som en energisnål Bluetooth®****-fjärrkontroll. Fullständigt manuell kontroll, via Wi-Fi, ger en direkt förhandsgranskning av bilden på en smart enhet. Perfekt för att till exempel övervaka och fotografera djur i deras naturliga omgivning utan att störa.

Pris:
PowerShot G1 X Mark III, 12 150 kr inkl moms (9720 kr exkl moms)

*För att ge kameran maximalt skydd mot damm och vattendroppar måste locken över kontakter, minneskort/batteri och alla andra lock/luckor vara helt stängda. Kameran har konstruerats för att motstå damm och vattendroppar och förhindra att sand, damm, smuts eller vatten som hamnar på den kommer in på ett oväntat sätt i kameran. Men det är naturligtvis omöjligt att fullständigt förhindra att smuts, damm, vatten eller salt tränger in.
** Undervattenshus WP-DC56
***Bluetooth®-märket och dess logotyper är registrerade varumärken som ägs av Bluetooth SIG, Inc. och Canons användning av sådana märkningar sker på licens. Övriga varumärken och märkesnamn tillhör respektive ägare. Smart enhet måste vara utrustad med Bluetooth version 4.0 (eller senare). Smart enhet måste också använda operativsystem iOS 8.4 (eller senare) eller Android 5.0 (eller senare)
****Att alltid ha uppkoppling mellan en smart enhet och kameran via Bluetooth® kräver först ett upplägg med Canons app Camera Connect. Hur stabil Bluetooth®-anslutningen är beror på den smarta enhetens modell och andra omgivningsförhållanden. Bluetooth®-märket och dess logotyper är registrerade varumärken som ägs av Bluetooth SIG, Inc. och Canons användning av sådana märkningar sker på licens. Övriga varumärken och märkesnamn tillhör respektive ägare. Kompatibla smarta enheter måste ha Bluetooth® version 4 (eller senare) och använda iOS 8.4 (eller senare) eller Android 5.0 (eller senare) med den senaste Canon-appen Camera Connect installerad (finns på Apple App Store eller Google Play Store)

Kommentera