Sony A7R3 - eller en Canonists bekännelser....  

  RSS
Pocca
(@pocca)
Medlem Moderator

Jag skrev i inköpstråden att jag köpt en Sony A7R3. 

Jag har haft en "downperiod" i fotograferandet ett tag pga av stress och felprioriteringar. Sedan ett halvår tillbaka har jag börjat tänka rätt och därmed har lusten att fotografera kommit åter. Då har jag insett att min Canon 7Dmk2 är en grym kamera men jag saknar fullformatets fördelar med bättre ljusegenskaper. Då jag plåtar mycket sport och dotterns dans och ridning insåg jag att en bra AF med rätt hög b/s var att föredra. Fullformat med bra af och hög b/s, det låter dyrt. Och visst är det så!

 

Jag tänkte efter och lät inte min park av Canon objektiv säta några gränser utan nu skulle jag försöka hitta en "ultimata kameran" för just mig och sen fick jag ta konsekvenserna (dvs byta ut objektivparken om jag värjen Nikon eller Sony). Lusläste recensioner och faktabeskrivningar och såg hundratals youtube filmer.

Beslutet kom och det blev Sony A7R3! 

Orsaker/skäl: Antagligen den bästa bildkvaliten man kan få utan att gå upp till mellanformat just nu. Bra DR, Bra ISO-egenskaper, 10 b/s, AF från Sony A9 (dvs betydligt bättre än Sony A7R2), Eyy-focus osv osv. En hel del "bling bling" funktioner som inte finns på de traditionella märkena. Lägg därtill spegellöst vilket ger en mindre storlek vilket passar mina "små" händer.

Jag bokade en Sony A7R3 och fick åka till Sthlm själv för att hinna få med den till Thailandssemesterns vi drog på 13 december.

Där tog jag en hel del bilder men det blev mest att lära känna kameran än att "pressa" det bästa ur den. Resultatet blev varken semesterbilder eller Pulizerpricevinnare utan nån dålig kombination. Hur som helt, dessa togs:

2
1

21
20
19
18
17
16
15
14
13
12
11
10
9
8
7
6
5
4
3

[/attach][/attach]

 

24

 

Mina första intryck är att det är en grym kamera. Jag har bara snuddat vid funktionerna eftersom det inte var läge att chansa då man ville få hem några bilder från semestern. Menyerna som fått kritik tyckte jag var lättförståerliga. Nästan allt går att nå via funktionsknappen. Det tog ett tag att hitta hjulet för att ställa in bländare (sitter på framsidan under/framför avtryckarknappen). Riktigt praktiskt att se exponeringen direkt i sökaren eller på skärmen bakom istället för att läsa av exponeringslinjen på Canon.  Har insett jag trots att jag skaffat en Metaboneadapter ver 5 så kommer jag att vara tvungen att köpa Sonyobjektiv för att få "continious" focus att fungerna med seriebildstagning (ni fattar, sportsplåtande). DOCK sitter enbilds fokus klockrent och även följande vid 1 bild (så fort den är tagen slutar den följa motivet). Ett Sony 70-200 är nu beställt och jag har ett ärr vid min fd vänstra njure..;-). Får se om jag behåller mitt Tamron 90 mm Macro då man inte behöver följande fokus vid makrofoto. Annars blir det till att sälja av. Bland annat mitt 70-200 2.8 IS II och Tamron 24-70. 2 Objektiv som suttit på nästan konstant på mina 7Dmk2 och 6D så de kommer jag sakna. DOCK verkar Sonys versioner av dessa bättre så jag kommer nog glömma dem så fort jag lagt vantarna på mina nya.

SvaraCitat
Inlagt : 2018-01-06 16:49 Johan och - Lasse gillade
Pocca
(@pocca)
Medlem Moderator

Alla bilder tagna med Metabone v5 adapter och antingen Canon 50mm 1.8 eller Tamron 24-70 2.8.

Nåt jag reagerade på var att jag kunde ta fram RIKTIGT mycket ur skuggorna och även rädda helt underexponerade bilder (inget sådant exempel ovan dock). Notera att ett gäng av bilderna ovan är tagna med ISO 5000 resp 8000.

SvaraCitat
Inlagt : 2018-01-06 17:16
- Lasse
(@lasse-b)
Medlem Moderator

Hello Sonyist – Kul med bilder!

SvaraCitat
Inlagt : 2018-01-06 19:43
Granfoss
(@granfoss)
Medgrundare Admin

Ska bli kul att se dina framtida eskapader med kameran! =O)

SvaraCitat
Inlagt : 2018-01-07 23:00
Share:
  
Arbetar

Var god Logga in eller Registrera dig