Adobe släpper Photoshop CC 19.1

Nu släpper Adobe Photoshop CC 19.1 med en rad nya funktioner och förbättringar för PC och Mac.

Här är några av de nya funktionerna:

 • Select subject/Välj motiv: Med den nya funktionen ”Select subject/Välj motiv” kan användare med ett enkelt klick automatiskt välja de mest framträdande elementen i en bild, vilket snabbar på redigeringsprocessen rejält. Select subject/Välj motiv drivs av Adobe Sensei, en samling intelligenta tjänster i Adobes molnplattform som använder sig av artificiell intelligens och maskininlärning.
 • Bättre integration med Adobe XD: När användare tidigare kopierat text med flera olika typsnitt och effekter, kopierades enbart det typsnitt eller den effekt som använts först. I den nya versionen av Photoshop går det att samtidigt kopiera fler typsnitt och effekter när användare överför SVG från Photoshop till XD.
 • Förbättrat användargränssnitt för Windows: Photoshop justeras nu automatiskt utifrån användarens Windows 10 Creator’s-inställningar och anpassar sig efter skärmens pixel-densitet. Detta är en av de mest efterfrågade uppdateringarna från Windows-användare.
 • Även Adobe XD förses med en rad uppdateringar. Adobe XD har integrerats med en rad tredjepartssystem, så att användare kan byta sömlöst mellan olika verktyg. Adobe XD kan nu användas tillsammans med Zeplin, Avocode, Sympli, ProtoPie och Kite Compositor. Dessutom är det nu möjligt att se förhandspresentationer av XD-filer i Dropbox. En annan nyhet är att det nu blir mycket enklare att byta mellan olika färgmodeller (HEX, TGB och HSB), vilket öppnar för bättre integration med andra produkter i Adobes Creative Cloud.

Läs om alla de nya funktionerna i Photoshop och Adobe XD här.

En reaktion till “Adobe släpper Photoshop CC 19.1

 • 2018-01-24 kl. 14:06
  Permalink

  Provade lite ”Select subject/Välj motiv” igår.
  Den gör faktiskt ett riktigt bra jobb!
  Självklart bara den ”grundläggande” biten men man spar en hel del tid.

  Provade att frilägga en sak igår med hjälp av detta bland annat och skulle uppskatta att det tog ca 15-20 minuter istället för uppskattat 30-60 minuter.

Kommentera