Nu tar Adobe din smartphone ett steg närmare systemkameran

Den nyaste uppdateringen till Adobes foto – app, Lightroom Mobile, gör det möjligt att ta HDR – bilder i råformat på iOS – och Android – enheter. Smartphone – användare får på så sätt tillgång till en HDR – funktion som tidigare endast funnits i systemkameror.

Adobe lanserar nu en ny uppdatering till fotoappen Lightroom Mobile. Uppdateringen, version 2.7 ti ll iOS och 2.3 till Android, ger användare möjlighet att fotografera HDR – bilder i råformat. Det innebär att det nu är möjligt att åstadkomma färgdjup i bilder på ett sätt som tidigare inte varit möjligt på en telefon.

I den senaste versionen av Lightroom Mobile scannas motivet av för att hitta rätt ex ponering. Därefter tas tre bilder som direkt sammanfogas till en bild. Tidigare krävdes en systemkamera för att ta tre bilder i olika exponeringar, varpå dessa kunde kopieras till en dator och fogas samman i ett program som Photoshop, Adobe Camera Raw eller Lightroom. Denna process har nu reducerats till ett enkelt tryck i Lightroom Mobile på iOS och Android.

Uppdateringen innehåller också en rad andra förbättringar, bland annat stöd för Force Touch på iOS samt radial och linjär selektion på Android. Lightroom Mobile finns att ladda ner till utvalda smartphone – modeller. Läs mer här.

Kommentera