Nytt, ljusstarkt 35mm objektiv för Sony från Samyang

Autofokus och påkostad optisk design är ett par av egenskaperna hos nya Samyang AF 35mm f/1.4 FE. Ett fullformatsobjektiv som är skräddarsytt för Sonys spegellösa systemkameror.

Utbudet av Samyang-objektiv med autofokus växer och det senaste tillskottet, ljusstarka Samyang AF 35mm f/1.4 FE, blir ett utmärkt komplement för fotografer som värdesätter optisk kvalitet. Liksom de tre andra medlemmarna i serien är det nya objektivet framtaget särskilt för Sonys kompakta och spegellösa systemkameror med E-fattning.

Klassisk vidvinkelSamyang AF 35mm f/1.4 FE är designat för att teckna ut fullformat och med en moderat vidvinkelbrännvidd på 35mm fungerar det utmärkt som allroundobjektiv. Möjligheten att ställa in en så stor bländaröppning som f/1.4 innebär också att man kan fotografera i dåliga ljusförhållanden eller frilägga motivet mot en suddig bakgrund. En klassisk vidvinkel som passar lika fint för gatufotografering som för familjebilder.

Det går även att använda objektivet på kameramodeller med bildsensor i APS-C-format, där det fungerar som normalbrännvidd. Med en närgräns på 30 cm är det möjligt att ta snäva utsnitt och spännande porträtt som ger omväxling i bildkatalogen.


För kräsna fotografer
Samyang har som alltid varit noga med den optiska kvaliteten. För konstruktionen av AF 35mm f/1.4 FE används 11 linser monterade i 9 grupper. Två asfäriska linser motverkar sfärisk aberration och säkerställer hög skärpa vid alla bländaröppningar. Två HR-linser (High Refractive) minimerar risken för kromatisk aberration, färgbrytningsfel.

Lika viktig är Samyangs avancerade flerlagers antireflexbehandling UMC (Ultra Multi Coating) som ser till att bilderna får maximal kontrast och briljans genom att förhindra uppkomsten av ströljus och slöjor. En 9-bladig bländare är en annan finess som vittnar om den påkostade konstruktionen. Det här är ett objektiv för kräsna fotografer.

Pris och leverans:

Samyang AF 35mm f/1.4 FE börjar levereras under november månad och kommer att kosta:

Ca-pris: 6,799 kronor (inkl. moms).

Specifikationer

Brännvidd: 35 mm
Ljusstyrka: 1.4
Bildformat: 24 × 36 mm (fullformat). Passar även APS-C
Objektivfattning: Finns för Sony E/FE-fattning
Fokusering: Autofokus
Bildstabilisering: Nej
Optisk konstruktion: 11 linser/ 9 grupper
Minsta bländare: 16
Närgräns: 30 cm
Maximal förstoring: 0.17x (skala 1:5.9)
Antal bländarlameller: 9
Filterdiameter: 67 mm
Längd: 115 mm
Diameter: 76 mm
Vikt: 645 gram
Medföljande tillbehör: Motljusskydd, objektivlock

Samyang AF objektiv med Sony E-fattning

Samyang AF 14mm f/2.8 FE

Samyang AF 35mm f/2.8 FE

Samyang AF 35mm f/1.4 FE

Samyang AF 50mm f/1.4 FE

Kommentera