Pentax på gång med nya objektiv i Star-serien

Hög ljusstyrka och premiumkvalitet såväl optiskt som mekaniskt kännetecknar nya Pentax-D FA 50mm f/1.4 SDM AW och zoomen Pentax DA 11-18mm f/2.8.

Ricoh meddelar att utvecklingen av två nya medlemmar i företagets finaste objektivfamilj, Pentax Star-serien, är i full gång. Det ena är ett ljusstarkt normalobjektiv som tecknar ut fullformat och det andra är en vidvinkelzoom för APS-C-formatet.

Star-serien riktar sig mot de mest kräsna Pentax-fotograferna och erbjuder högsta möjliga bildkvalitet. Objektiven ska också ha exceptionell byggkvalitet och erbjuda samma stryktålighet som Pentax väderskyddade kamerahus.

HD Pentax-D FA 50mm f/1.4 SDM AW är ett ljusstarkt objektiv anpassat för fullformat. Det har en närgräns på 40 cm och innehåller en ringformad ultraljudsmotor (SDM, Supersonic Directdrive Motor) som ger snabb och tyst fokusering. Väderskydd i form av gummitätningar gör objektivet lämpligt för fotografering i tuffa förhållanden.

Lansering planerad under våren 2018.

HD Pentax-DA 11-18mm f/2.8 är en vidvinkelzoom för APS-C-formatet och dess utmärkta skärpa och upplösning till och med vid full bländare (2.8), gör den till en perfekt representant för Pentax Star-serien. Objektivets brännviddsområde motsvarar 17-27.5mm för fullformat.

Lansering planerad under sommaren 2018.

Kommentera