Tamron aviserar 28-75mm f/2.8 för Sony E

Tamron planerar att lansera en rad objektiv för spegelfria fullformatskameror. Först ut är den ljusstarka normalzoomen Tamron 28-75mm f/2.8 Di III RXD.

Tamrons mycket omtyckta och välrenommerade normalzoom 28-75mm f/2.8 kommer nu äntligen i en specialbyggd version för spegelfria fullformatskameror med Sony E-fattning. Tamron 28-75mm f/2.8 Di III RXD är trots sin höga ljusstyrka, f/2.8 vid alla brännvidder, både kompakt och lätt med en vikt på endast 550 gram.


Knäpptyst fokusering med stegmotor

Objektivet har utrustats med en helt ny fokusmotor, RXD – Rapid eXtra-silent stepping Drive. Det är en så kallad stegmotor som ger både snabb, exakt och i det närmaste knäpptyst fokusering, vilket gör den idealisk för videoinspelning. Det är också kompatibelt med Sonys DMF-funktion (Direct Manual Focus) som gör det möjligt att snabbt och enkelt växla mellan AF och manuell fokusering.

En närgräns på endast 19 cm i vidvinkelläget öppnar upp för intressanta möjligheter att fotografera eller filma på riktigt kort avstånd från motivet samtidigt som man kan få med en del av miljön runtomkring.


Modern design och högklassig optik

Tamron 28-75mm f/2.8 Di III RXD har fått en modern design med släta kåpor och den eleganta silverring vid fattningen som blivit ett kännetecken för den nya generationen Tamron-objektiv. Konstruktionen är gjord för att tåla fukt och frontlinsen har fått en fluorine-beläggning som stöter bort regndroppar, fett och smuts och gör den enkel att hålla ren.

Liksom sin föregångare för DSLR-kameror har Tamron 28-75mm f/2.8 Di III RXD mycket god optisk kvalitet och den stora bländaröppningen ger möjlighet att ta bilder med vackert suddig bakgrund, till exempel vid porträttfotografering.

Detaljerade tekniska specifikationer samt pris kommer att bli tillgängliga när objektivet får sin officiella lansering, vilket är planerat att ske i mitten av 2018.


Sammanfattning Tamron 28-75mm f/2.8 Di III RXD

  • Ljusstark normalzoom för Sony E-fattning
  • Tecknar ut fullformat men kan även användas med APS-C-kameror
  • Ny stegmotor, RXD, ger snabb och mycket tyst fokusering
  • Stöder Sonys DMF-funktion för snabb omkoppling mellan AF och manuell fokus
  • Fukttåligt hölje och frontlins med fluorine-behandling (stöter bort vatten och smuts)
  • Modern, ergonomisk och elegant design
  • Närgräns på endast 19 cm i vidvinkelläget och 39 cm i teleläget
  • Kompakt (11,8 cm långt) och lätt (550 gram)

Källa: http://www.mynewsdesk.com/se/focus_nordic/pressreleases/tamron-aviserar-28-75mm-f-slash-2-dot-8-foer-sony-e-2422819?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=Subscription&utm_content=pressrelease

Kommentera