Slimmad fotoryggsäck från Lowepro

Fler och fler fotografer använder kompakta systemkameror med små och nätta objektiv. Lowepro m-Trekker är den perfekta ryggsäcken för dessa!

Vanliga fotoryggsäckar är ofta onödigt stora och utrymmeskrävande för många av de fotoutrustningar som används idag. Trenden går nämligen alltmer mot kompakta, spegellösa systemkameror som inte har DSLR-modellernas höga optiska sökare.

Behovet av en ryggsäck särskilt anpassad för de spegellösa systemen har fått Lowepro att utveckla en helt ny väska med slimmade mått; Lowepro m-Trekker BP-150.

Anpassad för resan

Endast 15 cm djup och med en längd på 45 cm är det här en ryggsäck som tar minimalt med plats såväl i hemmet som på resan. Ändå rymmer m-Trekker en högst respektabel fotoutrustning. Flexibel inredning med flyttbara skiljeväggar gör det enkelt att skräddarsy ryggsäcken för olika slags objektiv eller tillbehör.

Förutom en systemkamera med ljusstark normalzoom, ett par mindre objektiv med fast brännvidd och andra småprylar får man utan vidare ned både en lång telezoom och ett kompakt stativ, exempelvis ett Joby Gorillapod. Dessutom har m-Trekker BP-150 en vadderad ficka för en laptop i storlek upp till 12 tum alternativt en 13 tums surfplatta.

Öppning från ryggsidan innebär också att utrustningen ligger i säkert förvar från klåfingriga ficktjuvar. Blir man utsätt för en plötslig regnskur är det bara att trä på det medföljande allvädersöverdraget (Lowepro AW Cover) och vips är insidan skyddad även mot vädrets makter.

Mer än fotoprylar

Som kronan på verket har m-Trekker BP-150 ett separat, lättåtkomligt utrymme för personliga tillbehör, t.ex. ett lätt regnställ eller en tunn tröja, i ryggsäckens ovandel. Samt elastiska sidofickor för vattenflaskor eller en liten termos. Vill man hellre bära ett stativ på utsidan än insidan finns det justerbara remmar på ryggsäckens undersida särskilt för detta ändamål.

Lowepro m-Trekker BP-150 kommer i två olika varianter tillverkade av slitstarkt tyg; Den ena i svart Cordura® (nylon) och den andra i grå CanvexTM (en mix av polyester och bomull). Båda är lika eleganta som de är praktiska.

Pris och leverans

Lowepro m-Trekker BP-150 finns redan tillgänglig för beställning och kostar ca: 1,300:- kronor inkl. moms.

Sammanfattning

  • Tunn och anpassad för spegellösa system
  • Flexibel inredning, säker åtkomst från ryggsidan
  • Vadderad ficka för 12-tums laptop (CradleFitTM)
  • Toppfack för personlig utrustning
  • Sidofickor för vattenflaskor / termos
  • Fästremmar för stativ
  • Skyddande regnöverdrag (All Weather AW Cover)
  • Tillverkad i mycket tåliga material

Specifikationer

Färg: Svart eller grå

Material: 600 Denier Polyester / grå CanvexTM eller 500D Cordura® beroende på färg

Yttermått: 29 x 15 x 45 cm

Innermått: 27 x 12 x 42 cm

Vikt: 0.9 kg

Kommentera